Fish & Chips in bierbeslag – koken met bier

[us_testimonial author=”Robert” company=”” img=”3571″]Fish & Chips is een typisch Britse afhaalmaaltijd. Maar dat kunnen we natuurlijk ook gewoon zelf maken. Het beslag maken we met bier! Het is tenslotte altijd tijd voor bier.[/us_testimonial]

Bereiding

Zeef het zelfrijzend bakmeel in een kom met een snufje zout en klop “vrijwel” al het bier en 1 ei erdoor, totdat het beslag net zo dik is als ongeklopte slagroom. Zet het een half uurtje in de koelkast.

Verhit de olie tot 120 C in een frituurpan en verhit de oven voor op 150 C.

Bak de partjes aardappel ongeveer 8-10 minuten tot ze zacht zijn maar nog niet verkleurd. Schep ze uit de olie en laat ze uitlekken op een bord met keukenpapier en houd ze warm in de oven. Verhoog de temperatuur van de olie tot 180 C.

Bestrooi de visfilets met peper en zout en een beetje bloem. Dompel ze goed onder in het beslag.

Bak de visfilets 8-10 minuten. Draai ze tijdens het bakken één keer om. Laat ze goed uitlekken.

Bak de aardappelpartjes nog eens 2-3 minuten tot ze goudbruin zijn. Laat ze goed uitlekken en strooi er peper en zout over.

Serveer de fish & chips met de doperwten “hummus” en een schijf citroen en ravigotesaus.

Doperwten ’hummus’
Breng in een water met en beetje zeezout aan de kook. Voeg de doperwten toe en verwarm circa 2 minuten. Giet ze op een zeef en laat uitlekken.
Pureer de doperwten in de keukenmachine met het sap van 1 citroen (naar smaak), knoflook, tahin(*), bladpeterselie, munt en de olijfolie. Voeg eventueel tahin toe als de hummus te droog is. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper.

Ravigotesaus
Kook het ei hard in circa 8 minuten, haal de dooier eruit en wrijf het door een bolzeef. Pel en snipper de rode ui. Snijd de augurk fijn. Hak de peterselie en bieslook. Meng alle ingrediënten (4 el mayonaise, 4 el yoghurt, sap van 1 citroen, 1 el kappertjes, peper en zout) door de saus.

Lekker met bier (natuurlijk!) Eet smakelijk!

(*) Tahin is sesampasta en kan je in de supermarkt kopen. Tahin is een ingrediënt die voor humus gebruikt wordt. Heb je geen tahin dan kan je het vervangen door olijfolie (extra vierge), maar met tahin wordt het echt veel lekkerder.

Ingrediënten

Zelfrijzend bakmeelZelfrijzend bakmeel (225 gr)
BierBier (300 ml)
EiEi (1 stuk)
ZoutZout
DoperwtenDoperwten (diepvries) (350 gram)
MuntMunt
PeterseliePeterselie
KookroomTahin (2 el)
CitroenSap van 1 citroen
AardappelKruimige Aardappels (6 grote)
TijmKabeljauwfilets (4 dikke)
CitroenSchijfje citroen
PeperPeper
ZoutZout

[us_testimonial author=”Remco” company=”” img=”3568″]We hebben al eens eerder Fish & Chips gemaakt. Je vindt het recept hier[/us_testimonial]
, , , ,

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Menu