Robert Makker

Robert Makker

Een echte "billenman"

Tijdens de wintermaanden is er niets lekkerder dan stampot. Hier onze versie van Hutspot met suddervlees (stoofvlees).
Eet smakelijk!

Bereiding

Snijd de runderlappen in stukken en bestrooi ze met zout en peper en schep er 1 à 2 eetlepels grove mosterd bij. Doe in een grote braadpan een klontje roomboter en olijfolie en zet op een hoog vuur en wacht totdat de boter is uitgebruisd. Braad de runderlappen aan in de boter met olijfolie totdat ze bruin zijn (ongeveer 1 à 2 minuten) en blus af met de vleesfond.

Leg de halve tomaten, de takjes tijm en de knoflooktenen (gewoon de hele tenen) tussen het vlees en verdeel er nog een paar klontjes boter over het vlees. Laat nu het vlees op een laag vuur met een deksel op de pan minimaal 4 uur sudderen.

Verwarm een klont roomboter in een wok en wok de aardappelen en de hutspot-groenten ongeveer 5 minuten. Bestrooi met zout en blus af met 3oo ml water en doe een deksel op de pan. Heb je geen deksel, gebruik aluminiumfolie. Kook de hutspot in ongeveer 15 à 20 minuten gaar (totdat al het water is verdwenen). Stamp alles met een stamper tot een grove hutspot.

Serveer de hutspot met daarboven de runderlappen met de jus.

Eet smakelijk!

 

Ja, maar, ik lust geen:

  • Mosterd: De typische mosterdsmaak verdwijnt, maar het vlees wordt lekker mals.

Ingrediënten

  • 1 kilo runderlappen, op kamertemperatuur
  • 1 à 2 eetlepels grove mosterd
  • 50 gram roomboter
  • 6 tomaten, gehalveerd
  • 6 takjes tijm
  • 3 à 4 tenen knoflook
  • 400 ml vleesfond
  • 1 kg kruimige aardappelen, geschild en in blokjes
  • 1 kg hutspot-groenten (dus wortel en ui)
, , , , , , , , , , ,

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Menu