Irish Stew – koken met bier

[us_testimonial author=”Robert” company=”” img=”3571″]Koken met bier! Eigenlijk is het altijd tijd voor bier. Maar dit keer drinken we niet alles op, maar doen we het bier in deze lekkere herfstschotel, Irish Stew, met lekker veel vlees en bier! Voor dit gerecht gebruiken we natuurlijk Guinness. Kan je geen Guinness vinden, dan kan je oud bruin bier of bokbier gebruiken. Maar dan is het natuurlijk geen Irish Stew meer, maar wel lekker. Proost…[/us_testimonial]

Bereiding

Snijd de riblappen in blokjes en bak deze aan in de boter (roomboter is toch echt het lekkerst). Doe de gesnipperde uien of sjalotten, wortel, tijm en rozemarijn en bak dit even mee *.

Nu het moeilijkste gedeelte: Blus alles af met Guinness en de bouillon (je mag best eerst een slokje nemen van de Guinness). Voeg nu de laurierblaadjes, kruidnagels, jeneverbessen, steranijs (optioneel) en kaneelstokjes toe. Laat alles op een heel laag pitje zachtjes pruttelen (minimaal 4 uur, langer mag: hoe langer, hoe lekkerder). Niet laten koken dus!

Voeg 1 uur voor het eten de kruidkoek/ontbijtkoek en de appelstroop toe.

* Het beste is om de kruiden/specerijen (tijm, rozemarijn, laurierblaadjes, kruidnagels, jeneverbessen, steranijs en kaneelstokjes) in een speciaal daarvoor bestemd zakje te stoppen, zodat je later niet op losse rozemarijn takjes zit te kauwen en de overige kruiden/specerijen er makkelijk uit kan halen. Hoe langer de kruiden/specerijen in de pan blijven, hoe sterker de smaak.

Eet smakelijk!

Ingrediënten

RiblappenRiplappen (1 kilo)
UiUi (4 stuk)
KnoflookKnoflook (2 tenen)
WortelWinterpeen (1 kleine)
TijmTijm (2 takjes)
RozemarijnRozemarijn (2 takjes)
GuinnessGuinness (3 blikjes)
RunderbouillonRunderbouillon (1,5 – 2 liter)
Laurier blaadjesLaurier blaadjes (3 stuks)
KruidnagelKruidnagels (5 stuks)
Jeneverbessen Jeneverbessen (5 stuks)
KaneelstokjesKaneelstokjes (4 stuks)
OntbijtkoekOntbijtkoek (150 gram)
Rinse appelstroopRinse appelstroop (2 eetlepels)
PeperPeper
ZoutZout

, , , ,

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Menu