Ik ben een soepenman. Voor een lekkere soep kan je me altijd wakker maken. Deze bamisoep is ontstaan als experiment. Ik wilde een bamisoep maken en heb hierbij ingrediënten gezocht. Het resultaat was deze lekkere goed gevulde bamisoep.

Bereiding

We beginnen met het snijwerk. Als je soep maakt waar taugé in zit, dan wil je dit wat fijner hebben. Anders blijft het lastig op je lepel liggen. Hak de taugé wat fijner. Snijd de prei in dunne halve ringen. Haal de steeltjes van de shiitakes en snijd ze in dunne plakjes. De grote stukken kunnen gehalveerd worden. Haal de zaadlijst uit de rode peper en snijd hem fijn. Snijd ook de knoflook en de ui fijn. Snijd de kip op een andere plank in kleine blokjes.
Doe de kippenbouillonblokjes in een pan met 1,5 liter water en warm dit op. Doe wat wokolie in een soeppan en fruit de ui, knoflook en het pepertje aan. Doe vervolgens de shiitakes erbij en bak dit even mee. Je kunt nu de kippenbouillon toevoegen. Gooi hier de taugé en prei bij. Dan doe je hier een beetje mie bij. Let op, niet te veel anders wordt de soep erg dik. Dan nog een scheutje ketjap. Laat dit lekker pruttelen.
Bak de kip met een scheutje wokolie gaar. Gooi dit bij de soep. Maak de soep vervolgens af met peper en zout.
Voor de garnering kloppen we twee eieren (gebruik gewoon een staafmixer, is makkelijker en sneller). Bak de eieren in een scheutje wokolie tot een omelet. Snijd de omelet in dunne reepjes.
Doe de soep in een kom en gooi hier wat omelet en wat gebakken uitjes overheen.

Eet smakelijk!

Ingrediënten

KipfiletKipfilet (2 stuks)
KnoflookKnoflook (twee tenen)
UiUi (1 stuk)
Rode peperRode peper (1 stuk)
PreiPrei (1 stuk)
TaugéTaugé (klein bakje)
KetjapKetjap
SHiitakeShiitakes (1 bakje 100gr)
MieMie (roerbakmie)
Kippen bouillonblokjeKippen bouillonblokjes (3 stuks)
PeperPeper
ZeezoutZout
WokolieWokolie
EierenEieren (2 stuks)
Gebakken uitjesGebakken uitjes

, , , , , , , , , , , , , ,

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Menu