[us_testimonial author=”Robert” company=”” img=”3571″]”Kip-linzenstoofschotel? Wat krijgen we nu?”, zullen jullie wel denken. “Dit is geen mannenvoer”. Maar ondanks dat dit gerecht niet overloopt van de testosteron is dit een heerlijk gerecht en binnen 25 minuten klaar. Gewoon ff proberen mannen! Doet het overigens erg goed bij de “vrouwtjes” ­čśë
[/us_testimonial]

Bereiding

Verhit olie in een hoge hapjespan (deksel). Voeg (gesnipperd) ui, knoflook, basilicum, oregano, peper en zout toe en fruit alles ongeveer 4 minuten. Als het te hard gaat zet je natuurlijk het vuur gewoon wat lager. Roer de tomatenpuree erdoor en bak nog 3 minuten.

Meng de in repen gesneden kip erdoor en bak totdat de kip niet meer rauw aan de buitenkant is.

Voeg de linzen en de tomaten en de bouillon toe en breng aan de kook. Zodra alles kookt zet je het vuur laag en laat je het 10 minuten met deksel op de pan sudderen.

Roer de spinazie erdoor, deksel erop en nog 1 minuutje laten koken totdat de spinazie is geslonken. Even proeven en op smaak brengen met peper en zout.

Lekker met rijst of aardappelen. Eet smakelijk!

Ingredi├źnten

KippendijenKippendijen (400 gram).
UiUi (1 à 2 stuks)
KnoflookKnoflook (2 teentjes)
Basilicumgedroogde basilicum (1 theelepels)
Oreganogedroogde oregano (1 theelepel)
Kippen bouillonblokjeKippen bouillon (200 ml)
Tomaten blokjesTomaten blokjes (1 blikje – 400 gram)
LinzenLinzen (1 blikje – 400 gram)
Tomatenpureetomatenpuree
OlijfolieOlijfolie
Spinaziespinazie
PeperPeper
ZoutZout

, ,

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Menu