Dit is weer zo’n gerecht waar je mee kan scoren. “It’s all about preparing”. Als je alles klaarzet ben je binnen 10 minuten klaar![/us_testimonial]
Bereiding
Snijd citroengras, chilipepers, knoflook, gember en koriander heel fijn en snijd de kippendijen in blokjes en voeg alles samen en laat het lekker marineren (hoe langer, hoe meer smaak). Maak een maïzena-papje (2 tl maïzena met een klein scheutje water) en zet apart.
Bak de cashewnoten (*) in de hete wokpan (nog geen olie gebruiken) in 1 à 2 minuten iets donkerder (blijf erbij, want het brandt zo aan). Haal ze uit de wok en bewaar voor later.
Verhit een scheut arachide olie (of een andere neutrale olie) in de wok en roerbak de gewenste groenten – paksoi, reepjes (rode, gele of groene) paprika, champignons (of shii-takes) – en haal ze uit de wok en bewaar ook voor later.
Verhit nog een klein scheutje arachide olie in de wok en roerbak de kip bruin. Voeg de limoensap, vissaus, suiker en de thaise basilicum toe en roer goed en wok alles maximaal 60 seconden of totdat de basilicum slap wordt.
Schenk nu het maïzena-papje bij de kip en roer totdat alles een beetje indikt. Voeg tenslotte de groenten en de cashewnoten toe. Serveren met witte rijst.
Lekker met bier (natuurlijk!) of een witte wijn (Alsace – Chemin Des Seigneurs Gewurtztraminer).
Eet smakelijk!
(*) Heb je nog een zakje gezouten cashewnoten liggen, dan kan je deze uiteraard ook gebruiken. Persoonlijk vind ik dat zelfs lekkerder.
(**) Thaise basilicum is echt heel anders van smaak (met een vleugje anijs) dan de “italiaanse” basilicum. De toko is in dit geval jouw vriend, want deze heeft dit gewoon in zijn standaard assortiment. Als je echt geen thaise basilicum kunt vinden zou je het kunnen vervangen door “italiaanse” basilicum. Maar de “thaise” geeft het gerecht zijn authentieke smaak.
Ingrediënten
Arachide olie
Kippendijen (1 per persoon)
2 stengels Citroengras (alleen het witte deel)
Chilipeper (1 à 2 stuk)
Knoflook (2 tenen, mag meer)
Gember heel fijn gesneden (ong. 1 eetlepel)
Koriander (half bosje heel fijn gesneden, ook de steeltjes)
Cashewnoten (1 handje)
Wokgroenten naar keuze
Sap van 1 limoen (of meer naar smaak)
Vissaus (2 el)
Lichte basterdsuiker (1 el)
Thaise basilicum (2 handen vol)
Maïzena