Robert Makker

Robert Makker

Een echte "billenman"

“Baby got back”. Een gerecht voor de billenman: Broodje Biefstuk. Het recept is “gejat” van Jamie Oliver (dus alle credit aan Jamie), maar kan natuurlijk niet ontbreken. Zelf serveert Jamie er allerlei “vrouwendingen” bij, dus die hebben we maar ff weggelaten.

Eet smakelijk!

Bereiding
Leg een vel bakpapier op de snijplank. Strooi peper, zout en tijmblaadjes over het papier en besprenkel met olijfolie leg de biefstuk om en om in dit mengsel en de biefstuk meteen op de hete grillpan bak 3-4 minuten op deze kant.
Maak intussen op het vel bakpapier de salsa door de salsa ingrediënten fijn te snijden en met elkaar te mengen. Draai de biefstuk om en grill deze kant ook 3-4 minuten.

Snijd de ciabatta doormidden besprenkel de helften met olijfolie en smeer de onderkant in met ruim mierikswortel. Leg hierover de ruccola of waterkers.
Schuif de salsa opzij en snijd de biefstuk in plakjes en leg deze plakjes om en om op de belegde ciabatta. Maak van de salsa een lange streep en schep deze met het vleesmes op en drapeer deze over de steak.
Wrijf de bovenkant van de ciabatta over het vel bakpapier om de laatste restjes vleessap en salsa op te nemen en leg deze over de steak en salsa. Snijd de ciabatta in 4 tot 6 porties.

Ingrediënten
ChiabattaCiabatta
MierikswortelMierikswortel – potje van Kuhne
OlijfolieOlijfolie
RuccolaRuccola
BiefstukBiefstuk
Zwarte peperPeper & ZoutZout
TijmTijm

Salsa:
Geroosterde paprikageroosterde paprika uit pot
PeterseliePeterselie
Zwarte peperPeper & ZoutZout
Balsamico azijnBalsamicoazijn
OlijfolieOlijfolie

, , , ,

Gerelateerde berichten

2 reacties. Reactie plaatsen

  • Jan de Vries Lentsch
    mei 7, 2019 16:10

    het heet tijm Salsa maar er zit geen Tijm in volgens dit recept.
    De Tijm staat ook niet in de ingrediënten maar wel in het recept.
    Dus een paar essentiële foutjes in dit recept

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Menu