“Chicks on a Stick” – Restaurant-Style Tandoori Chicken

[us_testimonial author=”Robert” company=”” img=”3571″]Liggend in een zitzak aan het strand in Ko Tao (Thailand) werd ik verrast door een heerlijke en makkelijke snack, Tandoori Chicken. Dat kunnen wij ook, dacht ik. Dus hierbij mijn versie, “Chicks on a Stick”. Een gerecht waar de “borstenman” zijn vingers bij aflikt! Ja, dit eet je met je handen. Eet smakelijk![/us_testimonial]

Bereiding

Chicks on Sticks

Chicks on Sticks

Chicks on a Stick” – Restaurant-Style Tandoori Chicken

Snijd de kippendijen in repen van 2 cm breed. Niet moeilijk doen met blokjes snijden, gaat allemaal weer van de biertijd af ;-). Pel en hak de knoflook, snijd een rode peper fijn (verwijder de zaden voor een mildere variant).

Meng de kippendijen met de knoflook, peper en tandoori kruiden, peper en zout en laat minstens een uurtje marineren. Zet ondertussen de satéstokjes in een glas met water.

Rijg de gemarineerde kippendijen “zigzaggend” aan satéprikkers (laat de satéprikkers wel een uurtje in water weken om verbranden tegen te gaan).

Gril de spiezen op hoog vuur in een grillpan of op de BBQ. Na het grillen afgedekt (met aluminiumfolie) 5 minuten laten rusten.

Raita
“Officieel” wordt hier Raita bij geserveerd, maar ik heb voor dit gerecht een soort Tzatziki gebruikt. Raita is van oorsprong afkomstig uit India en heeft een wat “sterkere smaak”.

Mijn variant:
Rasp de komkommer, doe dit in een zeef bestrooi met wat zout en laat het vocht er een beetje uitlopen. Knijp goed uit om te voorkomen dat het te vochtig wordt. Meng de yoghurt (gebruik hiervoor dikke yoghurt) en de komkommer met peper, zout, limoensap, geraspte knoflook (half teentje) en fijngesneden muntblaadjes. Klaar!

Ingrediënten

OlijfolieOlijfolie
KippendijenfiletKippendijen filet (500 gram)
SatéstokjesSatéstokjes
KnoflookKnoflook
rode peperrode peper
Tandoori KruidenTandoori kruiden (1 zakje)
Griekse yoghurtGriekse yoghurt
KomkommerKomkommer
CitroenCitroen
SlaSla
PeperPeper
ZeezoutZout
MuntblaadjesMuntblaadjes
KorianderKorianderblaadjes (optie)
Mango ChutneyMango Chutney

Check ons ook eens op Facebook en like ons. Vinden wij ook leuk

Wil je echte Raita gebruiken:
Doe de yoghurt in een kom en meng met de specerijen (½ tl gemalen komijn, ½ tl gemalen koriander en ½ tl chili peper). Proef en voeg eventueel nog wat extra peper en zout toe. Rasp een half teentje knoflook en doe dit erbij. Rasp de komkommer, doe dit in een zeef bestrooi met wat zout en laat het vocht er een beetje uitlopen. Knijp goed uit om te voorkomen dat het te vochtig wordt.

Doe de uitgelekte geraspte komkommer door de yoghurt en roer goed door. Maak af met gehakte blaadjes koriander. Eventueel bestrooien met wat extra chili poeder.

Maak de sla (gewoon zo’n kant-en-klaar-zakkie) aan met het sap van een halve citroen (of limoen) en olijfolie en klein beetje peper en zout. Leg de sla op een mooi bord. Bestrooi eventueel met verse korianderblaadjes.

Leg bovenop de sla de kipspiezen en schep op iedere kipspies een eetlepel Raita en een flinke theelepel mangochutney.

Lekker met naanbrood en uiteraard een biertje.

Eet smakelijk!

Meer BBQ-recepten?

, , , , , , ,

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Menu