[us_testimonial author=”Robert” company=”” img=”3571″]Terug van de wintersport wil je natuurlijk ook die heerlijke calorieknaller zelf kunnen maken. De Goulash-soep en de Spagetti hebben we al een keer gemaakt. Maar hoe maak je nu de perfecte Goulash?

We hebben uiteraard internet ff geraadpleegd en we vonden een recept van Rudolf van Veen (24-kitchen). Sommigen beweren dat dit een recept van Blue Band is. Dus we “tweaken” (zoek zelf maar ff op wikipedia wat dat betekend) het recept.
[/us_testimonial]

Bereiding

 

Snijd het vlees in blokken van 2 à 3 cm en bestrooi met zout en peper en voeg 2 eetlepels bloem toe en hussel alles door elkaar in een schaal. Verhit de braadboter of olijfolie (wat je zelf het lekkerst vindt) en bak het vlees 5 minuten rondom bruin.

Voeg de spekblokjes toe en bak deze 2 minuten mee.

Voeg de gesnipperde ui(en), bleekselderij in kleine blokjes, winterpeen in kleine blokjes, paprika in stukken en de geperste knoflook toe.

Bestrooi de paprikapoeder (en eventueel cayennepeper) in de pan en laat alles 2 minuten meebakken.

Schenk de tomaten blokjes, de wijn en de bouillon in de pan en voeg tijm, karwijzaad en laurier toe. Breng alles aan de kook en laat de goulash afgedekt minimaal 2 uur zachtjes sudderen.

Voeg 1 uur voor het eten de aardappelen (in blokjes) en de sperziebonen toe.

Breng op smaak met peper en zout, maar proef eerst ff.

Lekker met rijst. Eet smakelijk!

Ingrediënten

SucadelappenSucadelappen of hachévlees (500 gram).
BloemBloem (2 eetlepels)
Rode paprikaRode paprika (2 stuks)
Groene paprikaGroene (of gele) paprika (2 stuk)
WinterpeenWinterpeen (1 à 2 stuks)
BleekselderijBleekselderij (2 à 3 stengels)
AardappelenAardappelen (4 stuks)
SperziebonenSperziebonen (400 gram)
UiUi (1 à 2 stuks)
KnoflookKnoflook (2 teentjes)
SpekblokjesSpekblokjes (1 bakje)
TijmTijm (2 theelepels)
KarwijzaadKarwijzaad (1 theelepel)
Rundvlees bouillonblokjeRundvlees bouillon (200 ml)
Tomaten blokjesTomaten blokjes (1 blikje – 400 gram)
Rode wijnRode wijn (200 ml, mag iets meer)
LaurierbladLaurierblad (2 stuk)
OlijfolieOlijfolie
PaprikapoederPaprikapoeder
PeperPeper
ZoutZout

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Menu