Engels ontbijt

Voor het eerst in Engeland gegeten en direct verkocht. Engels ontbijt is heerlijk om de dag mee te beginnen.

Bereiding

Doe 8 eieren in een bak. Gooi er wat kookroom bij, wat peterselie en peper en zout. Mixen maar. Uiteraard met power, dus de staafmixer. Doe een beetje roomboter in een steelpannetje (bij voorkeur anti-aanbak). Als de boter gesmolten is, gooi je de ei er bij en roeren maar. De truc is om het niet te lang te bakken. Blijf roeren tot de ei een beetje gestolt is, maar nog wel iets vochtig. Haal het pannetje van het vuur en zet apart (het gaart nog een beetje na).

Doe wat boter in een koekenpan en bak hier de bacon in. Als de bacon klaar is stapel je het op en leg het aan de rand van de pan. Snijd de tomaat in plakjes en gooi die in de koekenpan. Een beetje peper en zout over de tomaat en bak het even mee. Leg de tomaat in een hoek, de bacon in een andere hoek en gooi het ei in de andere helft van de pan. Heel even bakken en haal de pan van het vuur.

Smeer een witte boterham en leg hier wat stukjes bacon op, de tomaat en wat van het ei. Garneer met een beetje peterselie.

Eet smakelijk!

Ingrediënten

EierenEieren (8 stuks)
KookroomKookroom
PerseliePeterselie
BaconBacon (1 pakje)
TomatenTomaat (3 stuks)
RoomboterRoomboter
Wit broodWit brood
PeperPeper
ZeezoutZout

, , ,

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Menu