Fish and chips

Wel bekend bij een bezoekje aan Engeland. Wij kunnen het ook. Fish and Chips doet het altijd goed en is zo klaar.

Bereiding

Gooi op een bordje de bloem en doe hier peper en zout doorheen (mag best flink zijn). Neem een tweede bordje en doe hier de eieren in en klop deze (met de staafmixer is het makkelijkst). Pak een derde bordje en gooi hier de broodkruim op. Haal de pangasius filets eerst door de bloem, dan door de ei en als laatste door de broodkruim.

Tartaarsaus:
Snijd de kappertjes, het zuur en de peterselie fijn. Doe in een bakje de mayonaise en gooi hier een deel van de kappertjes, het zuur en de peterselie door. Proef goed voor de juiste combinatie. Doe er een klein beetje slagroom door en maak af met peper en zout. Goed roeren en de tartaarsaus is klaar.

Vis bakken:
Doe in een koekenpan een flinke laag olijfolie. Maak dit goed warm (test eventueel met een peterselie blaadje). Bak de gepaneerde vis aan beide kanten goed bruin.

Serveer het geheel met patat. Vlaamse friet is eigenlijk het lekkerst.

Eet smakelijk!

Ingrediënten

Pangasius filetPangasius filet
TarwebloemTarwebloem
EierenEieren
BroodkruimBroodkruim
OlijfolieOlijfolie
Zwarte peperPeper & ZoutZout
Tartaarsaus:
MayonaiseMayonaise
KappertjesKappertjes
PeterseliePeterselie
SlagroomSlagroom
ZuurZuur
Zwarte peperPeper & ZoutZout

, ,

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Menu