Gevulde varkenshaas

[us_testimonial author=”Robert” company=”” img=”3571″]”Varkensvlees is ongezond”, ja tuurlijk, pffff, maar wel lekker en dus typisch mannenvoer. Hier het recept voor gevulde varkenshaas. Voor jezelf 1 varkenshaas en de rest moet maar lekker delen.[/us_testimonial]

Bereiding

 

Snijd de lente-uitjes lekker fijn. Maak een mengsel van 1 eetlepel jam (persoonlijk vind ik “rode jam” het lekkerst, maar kies een jam die je zelf lekker vindt) met 1 eetlepel zoete sojasaus (Ketjap Manis). Snijd de varkenshaas in de lengte net niet helemaal door. Besmeer de binnenkant van de varkenshaas met het jam-mengsel en leg hierboven een plak beenham. Verdeel de lente-uitjes over de plak ham en bind de varkenshaas dicht, kan met speciaal kooktouw of gewoon met sateprikkers. Bestrooi de varkenshaas met peper en zout.

Bak de varkenshaas in hete boter of olijfolie goed aan (ca. 2 minuut per kant). Doe een deksel op de pan en laat ze 20 minuten op laag vuur staan.

Na 20 minuten haal je de varkenshaas uit de pan en leg ze op een bord en dek ze af met aluminiumfolie.

Zet het vuur weer hoor en schenk er een scheut sherry in en bak de aanbaksels los. Zet vuur weer lager (medium) en blus af met slagroom en laat heel kort ff pruttelen. Peper en zout voor de smaak en je kan eventueel de overgebleven lente-uitjes erbij doen.

Snijd de varkenshaas in schuine stukken van ca. 3 cm dik en schenk de saus erover.

Lekker met vergeten groenten en aardappels uit de oven.

Eet smakelijk!

Ingrediënten

VarkenshaasVarkenshaas (3 à 4 stuks)
Jam(rode) Jam (1 eetlepel)
Ketjap ManisKetjap Manis (1 eetlepel)
SlagroomSlagroom (250 ml)
SherrySherry (1 flinke scheut)
Lente uiLente ui (3 à 4 stuks)
BeenhamBeenham (1 plak per varkenshaas)
PeperPeper
ZoutZout

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Menu