Goulashsoep

Het is winter en koud. Wat is er dan niet lekkerder dan een kop warme soep. De wintersportende man denkt dan niet aan snert, maar aan goulashsoep. Ook thuis kan je hier trek in hebben. Hier het recept om lekkere gevulde goulashsoep te maken.

Bereiding

Snij de paprika’s in kleine stukjes, snipper de uit en snijd de knoflook fijn. Vervolgens snijd je het vlees in kleine blokjes. Strooi peper, zout en paprikapoeder over het vlees. Zet een pan met 1 liter water op en doe er de twee bouillonblokjes in. Laat dit alvast warm worden.

Pak een soeppan en zet hem op het vuur. Als hij warm is gooi je de spekblokjes er in. Bak deze even aan. Vervolgens gooi je er wat olijfolie bij en het vlees. Bak even totdat het vlees bruin is. Gooi vervolgens de paprika, ui en knoflook in de pan. Bak even mee en doe er vervolgens de tomatenpuree bij. Bak dit totdat de puree goed zacht is (het zure is er dan uit). Blus het geheel af met een flinke scheut rode wijn. Vervolgens gooi je de bouillon er bij en een laurierblad. Breng aan de kook en laat op laag vuur ongeveer 2 uur sudderen (totdat het vlees zacht is).

Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes. Stamp het karwijzaad fijn in een vijzel. Doe de aardappelen en het karwijzaad bij de soep en laat nog ongeveer een half uurtje doorsudderen. Maak op smaak met peper en zout. Voilà, je eigen goulashsoep.

Bij het opdienen doe je een klein beetje kookroom (mag ook zure room zijn) over de soep. Erg lekker met wat geroosterd bruin brood.

Eet smakelijk!

Ingrediënten

SucadelappenSucadelappen of hachévlees (300 à 400 gram).
Rode paprikaRode paprika (2 stuks)
Groene paprikaGroene paprika (1 stuk)
AardappelenAardappelen (4 stuks)
UiUi (1 stuk)
KnoflookKnoflook (2 teentjes)
SpekblokjesSpekblokjes (1 bakje)
KarwijzaadKarwijzaad (theelepel)
Rundvlees bouillonblokjeRundvlees bouillonblokje (2 stuks)
Rode wijnRode wijn
LaurierbladLaurierblad (1 stuk)
OlijfolieOlijfolie
PaprikapoederPaprikapoeder
TomatenpureeTomatenpuree (1 blikje)
PeperPeper
ZoutZout
KookroomKookroom

,

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Menu