[us_testimonial author=”Robert” company=”” img=”3571″]De zomer is in aantocht, dus we kunnen niet om de BBQ heen. En wat hoort er op de BBQ? Juist, saté! Wij kunnen er niet genoeg van krijgen, pittige kipsaté. Uiteraard zijn er verschillende manieren om een goede saté te maken, maar hier een makkelijk en lekker recept, voer voor de “Borstenman”.[/us_testimonial]

Bereiding

Snipper de ui en snijd (of pers) de knoflook fijn. Meng, op de kip na, alle ingrediënten in een kom die groot genoeg is voor de kip. Proef de marinade en breng op smaak (peper/zout). Optioneel: je zou er nog wat geraspte citroenschil en/of gember toe kunnen voegen.

Snijd vervolgens de kippendijen (of kipfilet, maar kippendijen zijn toch echt veel lekkerder) in evengrote stukken en doe ze bij de marinade. Zorg ervoor dat de kip volledig bedekt is met de marinade. Zet vervolgens in de koelkast en laat de marinade minimaal 3 tot 4 uur intrekken (je kan dit uiteraard ook de avond ervoor klaarmaken).

Zet een half uur voordat je de kip gaat rijgen de stokjes in een glas met water en laat de satéstokjes volledig volzuigen met water. Dit voorkomt dat de stokjes gaan verbranden.

Gril vervolgens de kip op de BBQ (niet al te heet) gaar.

Eet smakelijk!

Ingrediënten

KipfiletKippendijen (ongeveer 1 kg)
KnoflookKnoflook (twee tenen)
Rode peperRode peper (1 stuk) óf SambalSambal (3 tl)
KetjapKetjap Manis
HoningHoning (2 el)
Rode uiGesnipperde ui (1 stuk)
PeperPeper
ZeezoutZout
WokolieOlie
SatestokjesSatestokjes

Check ons ook eens op Facebook en like ons. Vinden wij ook leuk

,

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Menu