Letterlijk en figuurlijk soep met ballen! En zoals de man het graag ziet, met veel ballen, heel veel ballen!
Bereiding
Gooi het gehakt in een bak. Doe hier een fijngesnipperde sjalot bij. Bestrooi met flink veel paprikapoeder en peper en zout. Kneed het gehakt goed en maak hier kleine balletjes van. Met 500 gram gehakt zijn dit flink veel balletjes. Zet de bak apart.
Snijd de ui fijn, de prei in halve ringen en de champignons in plakjes. Snijd de tomaat doormidden en haal het binnenste er uit. Snijd de rest in kleine blokjes.
Doe een beetje olie in de soeppan. Fruit de ui. Gooi dan de champignons er bij en fruit dat mee. Als de champignons zacht zijn gooi je de tomaat er bij. Blus het geheel af met een scheut rode wijn. Laat even koken en doe er vervolgens 1,5 liter water bij en de drie bouillonblokjes. Breng aan de kook. Gooi de gehaktballetjes er in en de vermicelli. Roer goed en laat even pruttelen. Gooi de prei en de maïs er in en breng op smaak met peper en zout. Laat dit nog even pruttelen op laag vuur.
Bij het opdienen garneer je de soep met een beetje peterselie.
Eet smakelijk!
Ingrediënten
Gehakt (500gr)
Sjalotje (1 stuk)
Paprikapoeder (pittig)
Peterselie
olijfolie
Ui (1 stuk)
Prei
Kastanje champignons
Tomaten
Runderbouillonblokje (3 stuks)
Vermicelli
Rode wijn
Maïs (klein blikje)
Peper
Zout