Draadjesvlees met Vlaamse friet en gevulde tomaat

Mama maakte dit vroeger en het blijft erg lekker. Draadjesvlees. Deze variant is een onlogische combi, maar wel erg lekker. Uiteraard doen we er een lekkere jus over om het geheel net iets meer ballen te geven. Zorg wel dat je op tijd begint, want dit gerecht is voor de man die geduld heeft…

Bereiding

Snijd de selderij in plakjes, de uit in halve ringen en de knoflook in stukjes. Bestrooi de sucadelappen met peper en zout. Doe een beetje braadboter in een stoofpan en bak hierin de sucadelappen bruin. Haal de sucadelappen uit de pan. Bak in het braadvocht de ui en de knoflook. Bestrooi met een beetje bloem, zodat het een papje wordt. Goed roeren. Blus het geheel af met een flinke scheut rode wijn. Vul af met water (300 a 400 ml). Gooi dan het bouillonblokje er in, een beetje azijn, de selderij, de laurierbladen en de kruidnagel. Breng dit aan de kook. Gooi dan het vlees terug in de pan en laat dit op laag vuur 4 à 5 uur stoven.

Ondertussen kan je de gevulde tomaten voorbereiden. Snijd de komkommer in kleine blokjes, de rode ui fijn. Doe dit in een bak. Snijd de bovenkant (steelkant) van de vleestomaten en hol ze uit met een lepeltje. Het middenstuk bewaar je, de rest gooi je weg. Snijd de middenstukken in blokjes en gooi in de bak (de restanten van de steel gooi je weg). Bak de pijnboompitten met een beetje olijfolie in een koekenpannetje bruin. Ze ze apart. In dezelfde pan bakje de gele paprika. Gooi dit in de bak met de overige groente. Doe in een bakje een deel balsamicoazijn en twee delen olie. Doe hier wat suiker bij en peper en zout. Roer goed. Het wordt een iets dikkere substantie. Gooi dit ook in het bakje en roer goed.

Als het vlees gaar is giet je wat van het kookvocht door een zeef in een steelpannetje. Kook het vocht in totdat het een heerlijke jus is.

Ondertussen bak je de patat. Bestrooi dit met wat cajunkruiden. Vul de tomaten met het groentemengsel en bestrooi met de pijnboompitten.

Leg het vlees op een bord, doe er wat jus overheen. Leg de gevulde tomaat er bij en wat Vlaamse friet en een klodder mayonaise.

Eet smakelijk!

Ingrediënten

Vlees:
SucadelappenSucadelappen
UiUi (1 stuk)
SelderijSelderij (2 staven)
KnoflookKnoflook (2 tenen)
LaurierbladLaurierblad (2 stuks)
KruidnagelKruidnagel (5 stuks)
BloemBloem
AzijnAzijn
BraadboterBraadboter
RunderbouillonblokjeRunderbouillonblokje (1 stuk)
Rode wijnRode wijn
PeperPeper
ZeezoutZout
Gevulde tomaten:
Rode uiRode ui (1 stuk)
VleestomatenVleestomaten (1 per bord)
KomkommerKomkommer (halve)
Gele paprikaGele paprika (1 stuk)
PijnboompittenPijnboompitten
BalsamicoazijnBalsamicoazijn
OlijfolieOlijfolie
SuikerSuiker
PeperPeper
ZeezoutZout
Vlaamse friet:
Vlaamse frietVlaamse friet
CajunkruidenCajunkruiden
MayonaiseMayonaise

, , , , , ,

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Menu