Ja ja, hier ga je punten mee scoren! Pasta al ragù, het originele recept voor de klassieke vleessaus uit Italië. Uiteraard is deze vleessaus er in vele varianten, hier de onze, met lekker veel vlees, de “Mannenmanier”!

Je kunt deze saus onmogelijk voor 2 of 4 mensen maken, daar is het te veel werk voor. Maak een grote hoeveelheid en vries de saus in porties in: altijd erg makkelijk om snel een pasta te kunnen maken. Of om punten bij je (schoon)ouders te scoren!

Bereiding

Snijd de winterpeen, uien, bleekselderij, knoflook en rode peper (optioneel) heel fijn. Fruit de groenten met de prosciutto (of gewoon restjes rauwe ham of een bakje spekblokjes) in olijfolie. Voeg daarna het vlees toe en bak het goed aan. Met het vlees kan je lekker variëren. Voor dit recept zou ik ongeveer 2 kilo aanhouden, bijvoorbeeld: 500 gram varkenslapjes, 500 gram saucijzen (de vulling), 500 gram gehakt, en 500 gram runderstoofvlees. Maar runderstoofvlees is echt een aanrader.

Blus af met de witte wijn als het het vlees mooi bruin begint te worden en laat verdampen. Voeg nu de rest van de ingrediënten toe en roer goed door. Laat minstens 2 uur zachtjes pruttelen.

Het lekkerst wordt deze vleessaus als je hem een dag van tevoren maakt (dus maak hem bijvoorbeeld op zondag). Proef de saus en voeg peper en saus naar smaak toe.

Behalve met pasta kan je deze saus bijvoorbeeld ook als lunch eten. Beleg een boterham met in repen gesneden omelet en doe er een schep vleessaus over en maak af met geraspte Parmezaanse kaas.

Eet smakelijk!

Ingrediënten

SpaghettiSpaghetti
GehaktDiverse soorten vlees (varkenslapjes, saucijzen, gehakt en runderstoofvlees)
SpekblokjesSpekblokjes
Parmezaanse kaasParmezaanse kaas
WortelWinterpeen
WortelBleekselderij
WortelRode peper
UiUi
KnoflookKnoflook
BasilicumBasilicum
BalsamicoazijnBalsamicoazijn
OlijfolieOlijfolie
WitteWitte wijn
Rundvlees bouillonblokjePaddestoelen bouillonblokje
TijmTijm
LaurierbladLaurierblad
Gepelde tomatenGepelde tomaten
TomatenpureeTomatenpuree
Zwarte peperPeper & ZoutZout

, , , , , , , , ,

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Menu