Cannelloni Michelle

Deze variant heeft een twist. Extra mannelijk door spek en veel kaas. Ook is het snel klaar. Ideaal voor de man met lekkere trek.

Bereiding

Snij de ui en de knoflook fijn. Snijd de tomaat doormidden, haal de binnenkant er uit en snijd de rest in kleine blokjes. Fruit de ui en knoflook met een beetje olijfolie aan in een hapjespan. Gooi de spekblokjes er bij. Laat de spekblokjes een beetje gaar worden en gooi vervolgens de gehakt erbij en rul het geheel goed. Als het gehakt bruin is gooi je de tomatenblokjes er bij en kruid het geheel goed met Italiaanse kruiden. Gooi er wat fijngesneden basilicum door en maak op smaak met peper en zout. Als laatste doe je de helft van de geraspte kaas door het gerecht en laat het al roerend smelten.

Nu komt het rotwerkje, namelijk het oprollen van de cannelloni. Zorg dat de lasagnabladen zacht zijn (bijvoorbeeld even in de magnetron). Snijd het lasagnablad over de breedte doormidden. Gooi wat van het gehaktmengsel op het halve lasagnablad en rol hem op tot een rolletje. Doe dit alle te maken cannelloni.

Pak een ovenschaal en vet het in met wat boter. Gooi een klein laagje van de frito saus in de ovenschaal. Leg hier de cannelloni in. Schenk de rest van de frito hier overheen. Bestrooi het geheel met de rest van de geraspte kaas.

Tijd voor een biertje terwijl de schaal 30 minuten in de oven op 220 graden staat. Strooi bij het opdienen nog wat basilicum over het gerecht.

Eet smakelijk!

Ingrediënten

GehaktGehakt (500 gr)
SpekblokjesSpekblokjes
LasagnabladenLasagnabladen
UiUi (1 stuk)
KnoflookKnoflook (twee tenen)
Italiaanse kruidenItaliaanse kruiden
BasilicumBasilicum
Geraspte kaasGeraspte kaas
TomatenTomaten (2 stuks)
Tomaten fritoTomaten frito
PeperPeper
ZeezoutZout
OlijfolieOlijfolie

, , , ,

Gerelateerde berichten

3 reacties. Reactie plaatsen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Menu