Deze variant heeft een twist. Extra mannelijk door spek en veel kaas. Ook is het snel klaar. Ideaal voor de man met lekkere trek.
Bereiding
Snij de ui en de knoflook fijn. Snijd de tomaat doormidden, haal de binnenkant er uit en snijd de rest in kleine blokjes. Fruit de ui en knoflook met een beetje olijfolie aan in een hapjespan. Gooi de spekblokjes er bij. Laat de spekblokjes een beetje gaar worden en gooi vervolgens de gehakt erbij en rul het geheel goed. Als het gehakt bruin is gooi je de tomatenblokjes er bij en kruid het geheel goed met Italiaanse kruiden. Gooi er wat fijngesneden basilicum door en maak op smaak met peper en zout. Als laatste doe je de helft van de geraspte kaas door het gerecht en laat het al roerend smelten.
Nu komt het rotwerkje, namelijk het oprollen van de cannelloni. Zorg dat de lasagnabladen zacht zijn (bijvoorbeeld even in de magnetron). Snijd het lasagnablad over de breedte doormidden. Gooi wat van het gehaktmengsel op het halve lasagnablad en rol hem op tot een rolletje. Doe dit alle te maken cannelloni.
Pak een ovenschaal en vet het in met wat boter. Gooi een klein laagje van de frito saus in de ovenschaal. Leg hier de cannelloni in. Schenk de rest van de frito hier overheen. Bestrooi het geheel met de rest van de geraspte kaas.
Tijd voor een biertje terwijl de schaal 30 minuten in de oven op 220 graden staat. Strooi bij het opdienen nog wat basilicum over het gerecht.
Eet smakelijk!
Ingrediënten
Gehakt (500 gr)
Spekblokjes
Lasagnabladen
Ui (1 stuk)
Knoflook (twee tenen)
Italiaanse kruiden
Basilicum
Geraspte kaas
Tomaten (2 stuks)
Tomaten frito
Peper
Zout
Olijfolie
3 reacties. Reactie plaatsen
Ziet er lekker uit. Nu ook nog gerechten bedenken voor Sander, Iris en Daan. Misschien nog iets à la Mama 😛
Ziet er lekker uit. Nu ook nog wat bedenken voor Sander, Iris en Daan. En misschien nog iets à la Mama 😛
Hij is en blijft lekker! Snel weer eens eten 🙂