Spaghetti bolognaise

Bij velen bekend, maar hoe maak je het zonder zakje of potje? In de categorie ‘veel voor weinig’ heeft deze spaghetti bolognaise een speciale touch en smaakt heerlijk.

Bereiding

Snijd de ui, de knoflook, de wortel en de stokjes van de basilicum fijn. Doe de gepelde tomaten in een bak en pureer dit met de staafmixer.
Rul het gehakt in een hapjespan in een beetje olijfolie. Gooi het gehakt in een vergiet om uit te lekken en gooi het in een bakje. Bak in dezelfde pan de spekblokjes. Laat ze uitlekken in het vergiet en gooi ze bij de bak met gehakt.
Doe een beetje olie in dezelfde pan en gooi hier de ui, de wortel, de knoflook en de basilicum in. Laat dit op matig vuur bakken met de deksel op de pan. Doe de tomatenpuree er in en bak dit even mee. Blus het geheel af met een beetje rode wijn. Laat dit heel even pruttelen.
Gooi vervolgens het gehakt met het spek en de gepureerde tomaten erbij. Gooi het bouillonblokje er in, het laurierblad en twee stokjes tijm. Gooi er wat fijngesneden blaadjes van de basilicum bij en een scheutje balsamicoazijn.
Laat dit ongeveer drie kwartier pruttelen op laag vuur. Maak het geheel op smaak met peper en zout.

Spaghetti:
Vul een grote pan met water, doe hier zout en een beetje olijfolie bij. Breng dit aan de kook. Doe de spaghetti er in en kook dit volgens de gebruiksaanwijzing. Giet de spaghetti af in een vergiet en gooi er een klein beetje olijfolie overheen. Goed schudden en terug in de pan.

Maak nu het bord op. Eerst de spaghetti, dan de saus en gooi hier wat Parmezaanse kaas en wat blaadjes basilicum overheen.

Eet smakelijk!

Ingrediënten

SpaghettiSpaghetti
GehaktGehakt
SpekblokjesSpekblokjes
Parmezaanse kaasParmezaanse kaas
WortelWortel
UiUi
KnoflookKnoflook
BasilicumBasilicum
BalsamicoazijnBalsamicoazijn
OlijfolieOlijfolie
Rode wijnRode wijn
Rundvlees bouillonblokjeRundvlees bouillonblokje
TijmTijm
LaurierbladLaurierblad
Gepelde tomatenGepelde tomaten
TomatenpureeTomatenpuree
Zwarte peperPeper & ZoutZout

, , , ,

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Menu