Het is de kaas die deze uiensoep weer mannelijk maakt. Met veel kaas is hij heerlijk en natuurlijk goed voor de stoelgang.

Bereiding

Het is even lastig voor de ogen, maar daar moet je even door heen. Snijd de twee rode uien in kwartringen, doe hetzelfde voor de 6 gewonen uien. Snijd de teentjes knoflook fijn.

Doe een beetje olijfolie in de pan en laat dit opwarmen. Doe de uien, de knoflook en de tijm hierbij en bak de uien zacht. Doe vervolgens een klont roomboter hier bij en het laurierblad. Laat dit op laag vuur een half uur bakken onder af en toe roeren. De uien worden dan lekker zacht.
Ondertussen doe je 1 liter water in een andere pan met de twee runderbouillonblokjes. Laat dit opwarmen.

Zet de pan met uien op hoog vuur. Bak de uien bruin. Goed roeren zodat ze niet aanbranden. Als de uien bruin zijn doe je de bouillon er bij. Laat dit vervolgens nog een half uurtje pruttelen.

Maak op smaak met peper en zout en serveer de uiensoep met wat geraspte kaas.

Eet smakelijk!

Ingrediënten

UiUi (6 stuks)
Rode UiRode Ui (2 stuks)
KnoflookKnoflook (4 teentjes)
TijmTijm (handje blaadjes)
Runder bouillonblokjeRunder bouillonblokje (2 stuks)
Geraspte kaasGeraspte kaas
OlijfolieOlijfolie
PeperPeper
ZoutZout

, , ,

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Menu