[/us_testimonial]
Bereiding
Snijd de tomaten in 4 parten en bestrooi met zout en peper, olie en gehakte (of geraspte) gember (*). Gril de tomaten aan alle kanten tot er een mooie grilstreep te zien is. Doe de tomaten in een schaal en meng met gemengde sla.
Maak een dressing van:
- sojasaus (zoute)
- limoensap
- uitgeperste knoflook
- fijngehakte peper
Besprenkel de tonijnsteaks met een scheutje olijfolie en bestrooi met peper en zout (klein beetje) en gril de steaks aan beide kanten totdat er een mooie grilstreep te zien is. Let op, tonijn kan je rauw (mits vers natuurlijk) eten, dus gril de steaks niet te lang! Het is echt het allerlekkerst als de steak vanbinnen nog een beetje rauw is.
Leg een beetje sla met de gegrilde tomaten op een bord en leg daarboven op de gegrilde tonijnsteaks. Schenk de dressing over de tonijn en salade en serveer er brood bij.
Lekker met bier (natuurlijk!) of een witte slobber wijn, maar rose is er ook lekker bij.
Eet smakelijk!
(*) Je hebt van die kant-en-klare potjes met geraspte gember, lekker makkelijk
Ingrediënten
Tonijnsteak (1 steak per persoon)
Tomaten (2 per persoon)
Gember (2 cm)
Limoen
Knoflook
Rode peper
Gemengde sla
Olijfolie
Peper
Zout
Ook lekker met Coquilles.
