Tonijnsteak van de BBQ

[us_testimonial author=”Robert” company=”” img=”3571″]Tonijnsteak van de BBQ. We hebben al een aantal dagen kunnen genieten van de BBQ. Om een beetje te variëren hier een heerlijk recept met tonijnsteak. Dus steek de BBQ maar weer aan en open een flesje bier en grillen maar……
[/us_testimonial]

Bereiding

 

Snijd de tomaten in 4 parten en bestrooi met zout en peper, olie en gehakte (of geraspte) gember (*). Gril de tomaten aan alle kanten tot er een mooie grilstreep te zien is. Doe de tomaten in een schaal en meng met gemengde sla.

Maak een dressing van:

  • sojasaus (zoute)
  • limoensap
  • uitgeperste knoflook
  • fijngehakte peper

Besprenkel de tonijnsteaks met een scheutje olijfolie en bestrooi met peper en zout (klein beetje) en gril de steaks aan beide kanten totdat er een mooie grilstreep te zien is. Let op, tonijn kan je rauw (mits vers natuurlijk) eten, dus gril de steaks niet te lang! Het is echt het allerlekkerst als de steak vanbinnen nog een beetje rauw is.

Leg een beetje sla met de gegrilde tomaten op een bord en leg daarboven op de gegrilde tonijnsteaks. Schenk de dressing over de tonijn en salade en serveer er brood bij.

Lekker met bier (natuurlijk!) of een witte slobber wijn, maar rose is er ook lekker bij.

Eet smakelijk!

(*) Je hebt van die kant-en-klare potjes met geraspte gember, lekker makkelijk

Ingrediënten

tonijnsteak Tonijnsteak (1 steak per persoon)
Tomaten Tomaten (2 per persoon)
Gember Gember (2 cm)
Limoen Limoen
Knoflook Knoflook
Rode peper Rode peper
Gemengde Sla Gemengde sla
Olijfolie Olijfolie
Peper Peper
Zout Zout

Ook lekker met Coquilles.

Coquilles van de BBQ
, ,

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Menu