Een beetje kok gebruikt natuurlijk ook veel kruiden.

Welke kruiden moet je zeker in huis hebben. Een overzicht.
  • image

    Zout

    Zeezout, liefst in korrels uit de molen. Onmisbaar om het eten mee op smaak te maken.

  • image

    Zwarte peper

    Zwarte peper uit de molen. Voor het beetje pit dat vrijwel elk gerecht nodig heeft.

  • image

    Peterselie

    Peterselie. Vers natuurlijk het lekkerst, maar zorg voor een potje gedroogde peterselie achter de hand.

  • image

    Basilicum

    Zeker voor de Italiaanse keuken hoort er basilicum bij. Een plant is altijd handig, maar uit een pakje kan ook. Een potje gedroogde basilicum hoort ook zeker in de voorraadkast te staan.

  • image

    Tijm

    Met name in veel pruttelgerechten geeft tijm een lekker smaak. Altijd lastig de blaadjes te plukken, dus een potje kan geen kwaad.

  • image

    Laurierblad

    Gedroogd laurierblad. Waar vlees pruttelt zwemt laurier. Zowel in potjes als zakjes verkrijgbaar.

  • image

    Paprikapoeder

    Beetje extra kleur, beetje extra smaak. Paprikapoeder moet je altijd in huis hebben. Ook als alternatief voor kerrie. Pittig of mild, afhankelijk van je voorkeur.

  • image

    Bieslook

    Voor de garnering en beetje frisse ui-achtige smaak. Vers het lekkerst, maar bij noodzaak uit een potje.

  • image

    Oregano

    Onmisbaar in de Italiaanse keuken. Heb altijd een potje paraat.

  • image

    Nootmuskaat

    Vers het allerlekkerst, maar een potje nootmuskaatpoeder is nooit weg.

  • image

    Knoflook

    Onmisbaar in de “mannenkeuken”. Veel gerechten kunnen namelijk wel wat knoflook gebruiken. Als alternatief een potje knoflook (Go-Tan) in de koelkast, maar ook hierbij geldt: Vers is het het lekkerst!

  • image

    Kerriepoeder

    Er schijnen mannen te zijn die dit lekker vinden. Nou vooruit, in de voorraadkast.

  • image

    Koriander

    “You hate it, or you love it”. De typische koriandersmaak is in veel gerechten terug te vinden. Niet lekker? Gebruik dan platte peterselie.

  • image

    Rode peper

    Voor het vuur in het eten. Chilipoeder is een goed alternatief uit een potje.

  • image

    Gember

    Ook gember kan verrassend vaak in gerechten gebruikt worden. Gember is lang te bewaren, maar een potje gember (Go-Tan) in de koelkast kan geen kwaad.

  • image

    Kruidnagel

    Een kruidnageltje voor in een stoofpotje. Je zou maar zonder zitten.

  • image

    Dille

    Bij vis hoort dille. Ook vaak gebruikt voor sausjes. Niet vers? Ach, een potje werkt ook.

  • image

    Sambal

    Sambal bij? Nee liever niet, maar in een gerecht goed voor de extra pit. Vlammen maar!

  • image

    Kurkuma

    Kende jij het? Ik ook niet, maar als je gele rijst wilt, dan is kurkuma het spul.

  • image

    Rozemarijn

    Een takje rozemarijn erbij. Ach, uit een potje werkt ook wel en die heb je wel in huis.

Menu