Vloeibaar spul leent zich daar uitstekend voor. Ja, bier heb je in huis, maar wat nog meer?
Bier
Vrouw uit de keuken, biertje op het aanrecht. Prima, we kunnen beginnen!
Wijn
Flikker er maar een beetje wijn bij. Lekker. Een rode en een witte op voorraad is altijd handig.
Olijfolie
Olie van de olijf. De meditariane landen weten dat dit lekker is. Zorg voor lekkere extra vergine en een “huis-tuin-en-keuken” versie.
Azijn
Witte en rode wijn azijn. Voor konijnenvoer altijd handig. Een grote plastic fles met gewone azijn kan natuurlijk ook.
Balsamico azijn
Nog een azijn? Ja, balsamico geeft net even wat extra smaak.
Soja saus
Japanse soja saus. Naast gebruik voor sushi is het ook lekker in vele gerechten.
Ketjap Manis
Ketjap manis. Lekker om te gebruiken voor marinades.
Tabasco
Een beetje extra gas, nee vuur in de pijp. Tabasco laat de pijp een beetje meer knallen.
Worchester saus
Best lekker. Ook de Engelsen kunnen extra smaak geven aan gerechten.
Sesam olie
Voor de Japanse touch aan je gerechten. Heerlijk.
Citroensap
Sap van de citroen. Het gerecht een beetje frisser en zuurder maken.
Limoensap
Net een beetje meer smaak en minder zuur dan citroensap. Heerlijk fris als toevoeging.
Chilisaus
Pit uit een flesje. Voor bij het knabbelen, maar verrassend lekker bij andere gerechten.
Kookroom
Een beetje crème erbij is altijd lekker. Sausjes en soepen zullen dankbaar zijn.
Braadboter
Gewone boter spettert erg. Braadboter is net zo lekker zonder vlekken op de broek. De voorkeur gaat uit naar roomboter smaak.
Wokolie
Lekker wokken. Wokolie kan tegen hogere temperaturen. Die van Conimex is erg lekker.