De toolbox van de man is natuurlijk goed gevuld.

In de keuken is goed gereedschap ook het halve werk.
  • image

    Koksmes

    Onmisbaar voor het betere snijwerk. Zorg ervoor dat hij altijd scherp is.

  • image

    Snijplank

    Een grote houten snijplank werkt heerlijk. Je kan makkelijk meerdere dingen op de plank snijden en klaarleggen.

  • image

    Gekleurde snijplanken

    Vlees en vis snijd je liever niet op je houten plank. Rood voor rund, blauw voor vis, geel voor kip, wit voor brood, groen voor groente.

  • image

    Pollepels

    Roeren doe je bijna altijd. Zorg voor meerdere pollepels in je keuken.

  • image

    Spatel

    Een goede spatel voor het betere flipwerk. Naast een siliconen versie is een kleinere houten ook handig.

  • image

    Staafmixer

    De staafmixer. Waarom kloppen als het ook automatisch kan?

  • image

    Peper- en zoutmolen

    Liefst electrisch. Handmolens werken ook, maar een beetje power in de keuken is nooit weg.

  • image

    Maatbeker

    De maatbeker. Voor het beetje vocht in de gerechten.

  • image

    Pannenset

    Een pannenset. Voor het koken van voer en niet om in te bakken, want dan bakt het aan. Zorg ook voor een goed steelpannetje, deze gebruik je vaker dan je denkt, bijvoorbeeld een sausje maken.

  • image

    Grillpan

    De Grillpan. BBQ-en kunnen we niet het hele jaar door, dus is de grillpan onmisbaar voor het echte mannenvoer. Een beetje BBQ-en, maar dan binnen. En nee, we gebruiken geen olie of boter in de grillpan.

  • image

    Wok

    De Wok. Altijd handig. Wokken doe je op heel hoog vuur. Met een deksel is de wok ook handig als hapjespan.

  • image

    Braadpan

    De Braadpan. Gehaktballen, Suddervlees, Goulash, Hashee, Chili Con Carne, we maken ze allemaal in de braadpan. Zorg voor een gietijzeren exemplaar. Lekker zwaar, dus blijft stevig op het vuur staan. Een nadeel, je moet hem waarschijnlijk zelf afwassen.

  • image

    Koekenpannen

    Koekenpannen. Een grote en een kleine, is altijd handig. Stukkie vlees aanbakken, een eitje met bacon bakken of voor de kids pannenkoeken bakken.

  • image

    Ovenschaal

    Lasagna, gebakken aardappeltjes uit de oven, ze gaan allemaal in de ovenschaal.

  • image

    Frituurpan

    De frituurpan. Bruin fruit op 180 graden, tjah do we have to say more…..?

  • image

    Zeef

    Soms wil je het drap van het vocht scheiden. Voor die gevallen is er de zeef.

  • image

    Vergiet

    Soms wil je het drap van het vocht scheiden. Voor die gevallen is er de zeef.

  • image

    Pannenlikker

    Top ding om te roeren in de pan en hiermee krijg je de laatste restjes er wel uit. Meer voor jezelf.

  • image

    Schuimspaan

    De schuimspaan. Om het kaf van het koren te scheiden. Erg handig.

  • image

    Keukentang

    Vlees pakken! Ja, dat doe je met de keukentang.

  • image

    Bakpapier

    Nee, wij zijn niet van de taarten of de cakes. Toch gebruik je dit vaker dan je denkt. Uiteraard voor de pizza, maar ook om vlees of andere dingen op te leggen.

  • image

    Knoflookpers

    Je hebt de snijman en de knijpman. Ben je de laatste, dan is de knoflookpers onmisbaar.

  • image

    Kaasschaaf

    Naast kaas erg handig om plakjes komkommer, wortel of andere dingen te schaven.

  • image

    Rasp

    De rasp. Voor de nodige garnering is de rasp erg handig.

Menu