Bereiding
Pel en hak de knoflook, snijd een rode peper fijn (verwijder de zaden voor een mildere variant) en snipper 2 à 3 uien. Snijd de courgette in blokjes.
Fruit de uien, peper en knoflook met ras el hanout ongeveer 2 minuten. Voeg de courgette toe en bak ongeveer 5 minuten. Je zou eventueel paprika in grove stukken kunnen toevoegen (optie).
Schenk een blik tomatenblokjes, een pakje (400/500 ml) passata en een scheutje water ( ongeveer 200 ml, afhankelijk van hoe dik je de saus wil hebben) erbij en breng aan de kook.
Voeg de in blokjes gesneden tomaten toe.
Snijd alle overige ingrediënten:
- bosui in ringetjes
- (platte) peterselie fijn (bewaar een beetje voor de garnering en yoghurtsaus)
- kabeljauwfilet in stukken (niet te klein, ongeveer blokjes van 4 cm)
- halveer de citroen
- verwijder de verpakking van de garnalen 😉
Giet de kikkererwten af en spoel schoon.
Voeg de bosui, kikkererwten, kabeljauw, garnalen en de peterselie toe en laat nog ff 5 minuten pruttelen. Is de saus te dun, dan kan je altijd nog een scheutje water toevoegen. Laat het niet te lang koken, anders wordt de vis droog en taai. De vis is heel snel gaar.
Breng alles op smaak met sap van halve citroen, peper en zout en een theelepel harissa.
Meng yoghurt, sap van halve citroen, peper en zout en een beetje platte peterselie. Voor de liefhebber: voeg een half teentje knoflook toe.
Lekker met rijst of turksbrood en de yoghurtdip.
Eet smakelijk!
Ingrediënten
Olijfolie
Knoflook
Gesnipperde ui (2 à 3 stuks)
rode peper
Ras El Hanout (1 eetlepel)
Courgette
Gele paprika (optie)
Tomatenblokjes
Passata
Tomaten
Kabeljauw
Gepelde garnalen (1 pakje)
Lenteui
Griekse yoghurt
Citroen
Harissa
Peper
Zout
Rijst
1 reactie. Reactie plaatsen
Je kan hier natuurlijk variëren met verschillende soorten vis!