Een man wil ook wel eens wat anders. Vlees, bier en veel saus is soms te veel. Dan wil je wat lichters op tafel. Risotto is een licht bijgerecht dat lekker is. Er zijn veel varianten mogelijk. Dit is de paddenstoelen variant. Maar hoe maak je dat eigenlijk?

Bereiding

Snipper de ui. Doe in een pan een liter water en de twee bospaddenstoelen bouillonblokjes. Breng dit aan de kook en houd warm.

Fruit de ui in een braadpan met olijfolie. Als de ui zacht is gooi je de risottorijst er bij. Braad het even aan tot de rijst glazig is. Doe er een flinke scheut witte wijn bij. Blijf roeren totdat de rijst de wijn heeft opgenomen. Giet elke keer een soeplepel bospaddenstoelen bouillon er bij. Blijf roeren totdat het vocht is opgenomen. Herhaal dit totdat de bouillon op is. Maak op smaak met peper en zout.

Snijd de shiitakes in kleine stukjes en bak ze in een koekenpan met een beetje olijfolie. Als ze zacht en gaar zijn gooi je het bij de risotto. Roer goed. De risotto funghi is klaar.

Bij het opdienen gooi je er een beetje peterselie overheen (evt. wat grove stukken voor het plaatje).

Eet smakelijk!

Ingrediënten

UiUi (1 stuk)
RisottorijstRisottorijst (1 pak)
Bospaddenstoelen bouillonblokjeBospaddenstoelen bouillonblokje (2 stuks)
ShiitakesShiitakes (1 pakje)
Witte wijnWitte wijn
OlijfolieOlijfolie
PeterseliePeterselie
PeperPeper
ZoutZout

, ,

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Menu