[us_testimonial author=”Robert” company=”een echte billenman” img=”3571″]Een heerlijk gerecht, waarvoor je maar 1 pan nodig hebt. Thaise mosselen met knoflook, gember en citroengras. En makkelijk om te maken.[/us_testimonial]

Bereiding
Spoel de mosselen af onder stromend water. Verwijder mosselen die kapot zijn of die na een flinke tik op het aanrecht niet vanzelf dichtgaan. Snijd de rode peper, knoflook, gember en citroengras fijn.

Fruit de curriepasta, gember, citroengras, rode peper en knoflook in olie. Schenk de kokosmelk erbij en leg de mosselen hier op. Kook de mosselen met de deksel op de pan in 5-8 minuten gaar; schud de pan (met gesloten deksel) of schep alles af en toe goed om.

Schep de mosselen in een grote serveerschaal. Verwijder de mosselen die niet zijn opengegaan. Voeg het sap van 1 citroen of limoen bij “de saus”. De “saus” is dus en dus niet gebonden.

Schenk “de saus” over de mosselen en garneer de mosselen met de overgebleven koriander.

Lekker met stokbrood.

Eet smakelijk!

Ja, maar……

  • ik lust geen koriander – dan laat je dat toch gewoon weg
  • mosselen kan je alleen tijdens maanden met een r eten? – het mosselseizoen loopt van half juli tot half april, dus niet alleen tijdens maanden met een r zoals vroeger wel beweerd werd. Ook buiten het mosselseizoen zijn mosselen te koop, dit zijn diepgevroren of geïmporteerde mosselen.
  • gember en citroengras uit een potje, mag dat ook? – Tuurlijk, maar vers is toch echt veel lekkerder

Ingrediënten
Mosselen 2 kg mosselen
Thaise currypasta thaise curriepasta – rood of groen
Rode peper rode peper
Knoflook knoflook
Gember gember – 2 à 3 cm
Citroengras citroengras – 2 stengels
Kokosmelk kokosmelk
Citroensap citroensap of limoensap
Koriander koriander

, , , , ,

Gerelateerde berichten

1 reactie. Reactie plaatsen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Menu