[us_testimonial author=”Robert” company=”” img=”3571″]Zalmfilet met groene asperges. Makkelijker kunnen we het niet maken. Alles in 1 ovenschaal, biertje drinken en nadat hij leeg is aan tafel (met een nieuw biertje natuurlijk)
[/us_testimonial]

Bereiding

Oven voorverwarmen op 200 C.

Snijd ong. 2 cm van de onderkanten van de asperges en leg ze in een ovenschaal. Doe de cherrytomaten, de ansjovisfilet, de ongepelde tenen knoflook, de rozemarijn (*) en de plakjes citroen bij de asperges. Schenk de olijfolie over de asperges (2 à 3 eetlepels) en leg er de plakjes rauwe ham er over (niet netjes doen, hoe meer kreukels, hoe knapperiger de ham wordt).

Leg de zalmfilet bovenop de asperges (zorg ervoor dat er geen rauwe ham onder de zalm ligt) en breng op smaak met zout en peper (niet te veel zout, want de ansjovis is ook al zout) en een paar “druppels” olijfolie over de zalm.

Doe de ovenschaal in de voorverwarmde oven voor ongeveer 10 minuten en kook ondertussen de eieren (persoonlijk vind ik een zacht gekookt eitje hierbij het lekkerst) of doe gek en maak een gepocheerd ei.

Haal na 10 minuten de ovenschaal uit de oven en roer een klontje roomboter door het achtergebleven vocht totdat het helemaal is gesmolten.

Lekker met bier (natuurlijk!) en gebakken aardappelen of gewoon patat.

Eet smakelijk!

(*) Heb je geen verse rozemarijn? Gebruik gewoon de gedroogde variant.

Ingrediënten

Zalmfilet Zalmfilet
Groene asperges Groene asperges
Ansjovisfilet Ansjovisfilet (4 stuks)
Rozemarijn Rozemarijn (1 à 2 takjes)
Rauwe ham Rauwe ham
Knoflook Knoflook (1 tenen in de schil)
Roomboter Roomboter (klontje)
Eieren Eieren
Cherrytomaten Cherrytomaten
Citroen Citroen
Olijfolie Olijfolie

, , , , , , , , , ,

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Menu