Aardappelkoekjes met truffelmayonaise

Bij aardappelen hoort veel jus, maar het kan ook anders. Soms wil je iets speciaals bij het eten. Deze aardappelkoekjes zijn anders. Maar zoals het een goede man betaamd, wel met bacon en mayonaise. Truffelmayonaise voor dat beetje extra smaak.

Bereiding

Kook de aardappelen gaar. Ondertussen snijd je de ui, bieslook en knoflook fijn. Bak de plakjes bacon lekker knapperig. Hak een deel van de bacon fijn. Fruit in het kookvocht van de bacon de ui en knoflook.

Pureer de aardappel met een stamper. Gooi hier de bacon, ui, knoflook en bieslook doorheen. Doe een flinke klont roomboter er bij en wat peper en zout. Stamp het geheel glad. Pak wat keukenfolie en gooi hier het mengsel in. Rol dit tot een dikke worst (doorsnede is de grootte van de koekjes). Door aan de zijkanten te draaien kan je het goed strak trekken. Doe de aardappelrol in de koelkast of vriezer om het wat steviger te laten worden.

Schil nog enkele aardappelen en rasp hier dunne plakjes van af. Pak de aardappelrol en haal het folie er vanaf. Snij elke keer een plak er af. Pak de plak in met de aardappelplakjes. Dit is een rot werkje maar uiteindelijk moet het lukken. De koekjes zijn nu klaar om te bakken.

Voor de truffelmayonaise heb ik een aparte aanpak gebruikt. Neem wat gedroogd eekhoorntjesbrood en wel dat in heet water zacht. Snijd het erg fijn. Pak wat mayonaise, doe hier wat fijngesneden eekhoorntjesbrood doorheen en wat truffelolie. Vervolgens wat peper en zout en meng het goed.

Bak de koekjes in olijfolie knapperig. Serveer met een beetje truffelmayonaise, een plak gebakken bacon en peterselie. Voila, aardappelkoekjes met truffelmayonaise.

Eet smakelijk!

Ingrediënten

AardappelenAardappelen (1 kg)
BaconBacon
RoomboterRoomboter
BieslookBieslook
UiUi (1 stuk)
KnoflookKnoflook (2 tenen)
PeterseliePeterselie
PeperPeper
ZeezoutZout
TruffelolieTruffelolie
Gedroogd eekhoorntjesbroodGedroogd eekhoorntjesbrood
MayonaiseMayonaise

, ,

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Menu